| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
muzaffer09780 Usta
|
Tarih: Pts Hzr 14, 2010 12:27 pm Mesaj konusu: VEGA 112 ÖN CAMIN BUĞU YAPMASI |
|
|
arkadaşlar 1,5 ay önce 2004 1,5 16v vega aldım. geçenlerde yağan yağmurda ön cam buğu yaptı. kaloriferi ön camlara vermeme rağmen gitmedi. ve bu yaz mevsiminde o buğu ile yolu bile göremiyordum. bu vegalarda yapıyormu yoksa arıza mı vardır.
birde benim kalorifer sıcak çalışmıyor neden olabilir acaba _________________ 35 KU 770 2004-112 1,5GLİ 16V |
|
| Başa dön |
|
 |
bronike Özel Üye

Kayıt: 13 Ekm 2008 Mesajlar: 1214 Konum: izmir-bornova-atatürk mah.
|
Tarih: Pts Hzr 14, 2010 9:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bence bütün haltı yiyen kalöriferin peteğinde sorun olabilir sistemde antifiriz varsa onun buharı cama bi kere yapışmıştır yada muhakak bir yerde antifiriz kaçağı var kalörifer sistreminde bi gön komple gözden geçirmekte fayda var derim |
|
| Başa dön |
|
 |
muzaffer09780 Usta
|
Tarih: Sal Hzr 15, 2010 8:23 am Mesaj konusu: |
|
|
arabamda su eksiltme yok. ayrıca kaloriferin fanını açmadan önce de buğu vardı. buğu gitsin diye açtım. ama fayda etmedi.elimle sile sile gidebildim. _________________ 35 KU 770 2004-112 1,5GLİ 16V |
|
| Başa dön |
|
 |
izmir370 Müdavim

Kayıt: 07 Mar 2009 Mesajlar: 516 Konum: İzmir/bornova/evka 4
|
Tarih: Çrş Hzr 16, 2010 2:25 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili muzo'm kalorifer peteğin tıkalı olsa gerek bende benim takayı ilk aldığımda sıcak vermiyordu kalorifer kış gelince malum sorduk bir elektrikçi arkadaşa (abi 50 tl göğüslük sökümü , 100 lirada büyük bir ihtimalle kalorifer peteğin değişecek vs vs ) 150 ila 250 arası bir rakama çıkar dedi; gelelim bizim uzman aklımıza, biz ne yaptık ; dedik ki zaten kalorifer peteği gitmişse yapacak bir şey yok gittik 3 şişe kireç çözücü aldık kalorifer giriş çıkış borukarınıda söktük verdik bir yandan içinde bir süre belkletip boşalttık bunu 5-6 kere tekrarladıktan sonra bir yandan bastık çeşme suyunu öbür taraftan inanırmısın kalıp halinde çıkardı biz de paradan tasarruf ettik şimdi nasıl kalorifer en soğuk günde bile 1 km sonra sıcacık basıyor içeriye ( yalnız bu dediğimi yapacaksan kesinlikle çıkış borusunu araca denk gelecek şekilde tutma yoksa benim düştüğüm hataya düşersin boyan mahvolur...) _________________ ....Türkiye bizim unutmayalım.... |
|
| Başa dön |
|
 |
muzaffer09780 Usta
|
Tarih: Çrş Hzr 16, 2010 8:37 am Mesaj konusu: |
|
|
haklısın barış abi banada öyle gelgi. aldığım adam zaten antifiriz de kukllanmamış. büyük olasılıkla tıkalı ama vega da yeni olduğum içinbilmiyorum. ercan ustaya da gitmem gerekli ama günahlar bırakmıyor. şimdi bildiğim kadarıyla vegalarda rezistans ısıtma da olması gerek. ayrıca kaloriferi sıcağa almak için (samaralardaki gibi kollarla ve tel yardımıyla açmıyor sıcağı) düğmeyi çeviriyorsun ve sıcak elektrikle açılıyor. zaten geçenlerde teyp düzgün çalışmıyordu arkasına bi girdim abartısız 20m den belkide fazla fazlalık kablo çıkarttım ve bu arada biçok yerleri de elektrik almak için (özellikle de yol bilgisayarı için olan soketin kablolarını) kesmişler ve öylece bırakmışlar. ve ayrıca arabanın önünden döşemenin altına giren bir çift kablo vardı. sanırım elektrik te vardı ama nereye gittiğini çözemedim. bakalım hayırlısı artık. ercan ustaya gidene kadar zaman buldukça birşeyler yapmak için uğraşıyordum. _________________ 35 KU 770 2004-112 1,5GLİ 16V |
|
| Başa dön |
|
 |
ERCO Özel Üye

|
Tarih: Çrş Hzr 16, 2010 6:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence kalorifer petegini acan motor calışmıyor ve o yuzden sıcaga gecmiyor yada motor calışıyor ama petek de bir enayılık vardır buhar da oralarda kalan islak yada nemli yada ona benzer bişeyden kaynaklanmışdır vegaların kalorifer peteginde devamlı sıcak su devirdayım halındedir yanı musluk yokdur klepe petek le sıcak soga gecer _________________ МАЙСТОР |
|
| Başa dön |
|
 |
izmir370 Müdavim

Kayıt: 07 Mar 2009 Mesajlar: 516 Konum: İzmir/bornova/evka 4
|
Tarih: Prş Hzr 17, 2010 10:50 am Mesaj konusu: |
|
|
Hasta oluyom şu adamın teknik konuşmasına yawwww:    _________________ ....Türkiye bizim unutmayalım.... |
|
| Başa dön |
|
 |
HALİL Özel Üye

|
Tarih: Prş Hzr 17, 2010 11:51 am Mesaj konusu: |
|
|
adam anlatmış işte o da anlamış _________________ ЛАДА САМАРА
YOLLARIN USTASIYIZ LADA'NIN HASTASIYIZ |
|
| Başa dön |
|
 |
ERCO Özel Üye

|
Tarih: Prş Hzr 17, 2010 11:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
noldu anlayamadınmı barış
zaman olsa resimli anlatımda yapacam ama zaman yok _________________ МАЙСТОР |
|
| Başa dön |
|
 |
bronike Özel Üye

Kayıt: 13 Ekm 2008 Mesajlar: 1214 Konum: izmir-bornova-atatürk mah.
|
Tarih: Prş Hzr 17, 2010 11:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
| napravo çatırtı de usta |
|
| Başa dön |
|
 |
reyhan Çırak

|
|